Oyun ve Bilgi Paylaşım Portalı
Sitemize Hoşgeldin !!
Sitemize Hoşgeldin !!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Çeşitli program,oyun ve bilgi paylaşım portalı

AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Hatırlayanlar?
10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  EmptyPaz Ara. 30, 2012 1:49 am tarafından sedeff

» Kimler isterr?
10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  EmptyPaz Ara. 30, 2012 1:45 am tarafından sedeff

» Justin dün basket maçındaydı
10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  EmptyC.tesi Ara. 29, 2012 5:54 am tarafından sedeff

» All I Want For Christmas Is You
10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  EmptyCuma Ara. 28, 2012 9:22 am tarafından sedeff

» WinRAR v4.20 (x86 x64) Türkçe Full
10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  EmptyÇarş. Ara. 26, 2012 8:06 am tarafından nowrun

» Far.Cry.3-RELOADED
10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  EmptyÇarş. Ara. 26, 2012 8:02 am tarafından nowrun

» Duman - Her Şeyi Yak
10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  EmptyPtsi Ara. 24, 2012 8:17 am tarafından nowrun

» Yıldızlı Kelimeler
10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  EmptyCuma Ara. 21, 2012 9:43 am tarafından nowrun

» Söyleşi:Tekin Gönenç
10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  EmptyCuma Ara. 21, 2012 9:41 am tarafından nowrun

En iyi yollayıcılar
nowrun
10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  Vote_lcap10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  Voting_bar10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  Vote_rcap 
sedeff
10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  Vote_lcap10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  Voting_bar10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  Vote_rcap 
voldemort
Specter.
sebahat
atakan26
kadersizkaptan
SoN26
pilav üstü kuru
Ayın en aktif yollayıcıları
No user
Sosyal yer imi
Sosyal yer imi reddit      

Sosyal bookmarking sitesinde Oyun ve Bilgi Paylaşım Portalı adresi saklayın ve paylaşın
En aktif konular
Minik oyun
Tarihe Gömdüm (Selim Gülgören)
Edebiyat Sözlüğü

10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım

YazarMesaj
nowrun
Admin
Admin
nowrun

10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  Empty
MesajKonu: 10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım    10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım  EmptyCuma Kas. 23, 2012 7:33 am

İnsan duygu, düşünce ve hayallerini söz, yazı, resim gibi değişik yollarla ifade eder. Bu ifadeyi bazen anlatma, bazen gösterme, bazen de coşkuyla dile getirme şeklinde yapar. Bu anlatımlarda coşkuyla dile getirme insan hayatında önemli bir yer tutar. Çünkü insanın heyecanlarını ve coşkularını ifade etmek için düzenlenen metinlerde daha çok, coşku ve heyecana bağlı anlatım kullanılır.

Coşku ve heyecana bağlı (lirik) anlatım, üzüntü, sevinç, heyecan, taşkınlık gibi temaların coşkulu bir şekilde ifade edilmesidir. Coşku ve heyecana bağlı anlatım daha çok şiirde kullanılmıştır.

Farklı sembollerle, ritimli sözlerle, seslerin uyumlu kullanımıyla ortaya çıkan edebî anlatım biçimine şiir denir. Şiirin, kendine özgü bir anlatımı vardır. Şiirde dil ve imge aracılığıyla gerçeklik yeniden oluşturulur. Şiirin yoruma açık, yoğun ve özlü bir anlatımı vardır. Şiirde dil, daha çok şiirsel ve heyecana bağlı işlevde kullanılır. Çünkü şiirler daha çok, sevinç, coşku, heyecan, üzüntü, özlem gibi duyguları dile getirmek amacıyla düzenlenir. Şiirde benzetme, kişileştirme, abartma, hatırlatma gibi söz sanatlarından, karşılaştırmalardan, çağrışım gücü yüksek sözcüklerden yararlanılarak imgeler oluşturulur. Sözcükler daha çok, yan ve mecaz anlamlarıyla kullanılır. Duygu ve çağrışım değeri olan söz ve söz öbeklerine sıkça yer verilir.

Coşku (Lirik) ve Heyecana Bağlı Metinlerin Ortak Özellikleri

Daha çok, şiir ve hitabet (söylev)’te kullanılır.
Sözcükler daha çok yan ve mecaz anlamda kullanılır.
Duygu, coşku ve heyecanların ifade edilmesi esastır.
Dil, daha çok, heyecana bağlı işlevde ve şiirsel işlevde kullanılır.
İmgelerden, söz sanatlarından ve ahenk unsurlarından yararlanılır.
Kişi, zaman, mekân, olay ve olay örgüsü gibi öğelere pek yer verilmez.
Okuyucuyu heyecanlandırmak, hüzünlendirmek, sevindirmek, coşturmak amacıyla düzenlenir.
https://oyuncu.forumakers.com

10.Sınıf Dil ve Anlatım Coşku Ve Heyecana Bağlı Anlatım
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 10.Sınıf Dil ve Anlatım Söyleşmeye Bağlı Anlatım
» 10.Sınıf Dil ve Anlatım Düşsel (Fantastik) Anlatım
» 10.Sınıf Dil ve Anlatım Gelecekten Söz Eden Anlatım
» 10.Sınıf Dil ve Anlatım Mizahi Anlatım
» 10.Sınıf Dil ve Anlatım Betimleyici Anlatım